Precise of 400-101 training materials and rapidshare for Cisco certification for IT specialist, Real Success Guaranteed with Updated 400-101 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CCIE Routing and Switching (v5.0) exam Today!

2016 May 400-101 Study Guide Questions:

Q41. Refer to the exhibit. 


Notice that debug ip bgp updates have been enabled. What can you conclude from the debug output? 

A. This is the result of the clear ip bgp 10.1.3.4 in command. 

B. This is the result of the clear ip bgp 10.1.3.4 out command. 

C. BGP neighbor 10.1.3.4 performed a graceful restart. 

D. BGP neighbor 10.1.3.4 established a new BGP session. 

Answer: A 

Explanation: 

If you enter the clear ip bgp out command for a BGP peer, that router resends its BGP prefixes to that peer. This does not cause a change in the best path on the receiving BGP peer. Hence, there is no change in the Table Version on that peer. 

When you run the debug ip bgp updates on the receiving router, you see: 

BGP(0): 10.1.3.4 rcvd UPDATE w/ attr: nexthop 10.1.3.4, origin i, metric 0, merged path 4, AS_PATH 

BGP(0): 10.1.3.4 rcvd 10.100.1.1/32...duplicate ignored 

The received update is recognized as a duplicate, so it is ignored and no best path change occurs. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/border-gateway-protocol-bgp/116511-technote-tableversion-00.html 


Q42. Which two statements about PBR route maps are true? (Choose two.) 

A. They can use extended ACLs to identify traffic. 

B. They can route unicast traffic without interface-level classification. 

C. They can be applied to both ingress and egress traffic. 

D. They can classify traffic based on prefix-lists. 

E. They can set the metric and IP precedence bits. 

Answer: A,B 


Q43. Which statement about passive interfaces is true? 

A. The interface with the OSPF passive interface configuration appears as a not-so-stubby network. 

B. The interface with the EIGRP passive interface configuration ignores routes after the exchange of hello packets. 

C. The interface with the IS-IS passive interface configuration sends the IP address of that interface in the link-state protocol data units. 

D. Passive interface can be configured on the interface for IS-IS. 

Answer: C 

Explanation: 

With IS-IS, passive interfaces are used to prevent unnecessary LSA packets out that interface, but the IP address of passive interfaces are still included in updates going out the other interfaces. This behavior is what enables the best practice of configuring loopback interfaces as passive, but still having the loopback be reachable. 


400-101 dumps

Abreast of the times cisco exam 400-101:

Q44. Which two statements about IBGP multipath are true? (Choose two.) 

A. The IGP metric of the BGP next hop can be different from the best-path IGP metric if you configure the router for unequal-cost IBGP multipath. 

B. The IGP metric of the BGP next hop must be the same as the best-path IGP metric. 

C. The equivalent next-hop-self is performed on the best path from among the IBGP multipaths before it is forwarded to external peers. 

D. The path should be learned from an external neighbor. 

E. The router BGP process must learn the path from a confederation-external or external neighbor. 

F. The router BGP process must learn the path from an internal neighbor. 

Answer: A,F 


Q45. DRAG DROP 

Drag and drop the argument of the mls ip cef load-sharing command on the left to the function it performs on the right. 


Answer: 



Q46. When you migrate a network from PVST+ to rapid-PVST+, which two features become inactive? (Choose two.) 

A. Root guard 

B. Loop guard 

C. UplinkFast 

D. UDLD 

E. BackboneFast 

F. Bridge Assurance 

Answer: C,E 

Explanation: 

It is good to know the UplinkFast and BackboneFast behavior before you start the migration process. 

Here, the Access1 switch runs Cisco IOS. This output is taken before migration to the rapid-PVST+ mode: 

Access1#show spanning-tree vlan 10 

VLAN0010 

Spanning tree enabled protocol ieee 

Root ID Priority 24586 

Address 0015.63f6.b700 

Cost 3019 

Port 107 (FastEthernet3/0/1) 

Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec 

Bridge ID Priority 49162 (priority 49152 sys-id-ext 10) 

Address 000f.f794.3d00 

Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec 

Aging Time 300 

Uplinkfast enabled 

Interface Role Sts Cost Prio.Nbr Type 

Fa3/0/1 Root FWD 3019 128.107 P2p 

Fa3/0/2 Altn BLK 3019 128.108 P2p 

Access1#show spanning-tree summary 

Switch is in pvst mode 

Root bridge for: none 

Extended system ID is enabled 

Portfast Default is disabled 

PortFast BPDU Guard Default is enabled 

Portfast BPDU Filter Default is disabled 

Loopguard Default is disabled 

EtherChannel misconfig guard is enabled 

UplinkFast is enabled 

BackboneFast is enabled 

Configured Pathcost method used is short 

Name Blocking Listening Learning Forwarding STP Active 

VLAN0010 1 0 0 1 2 

VLAN0020 1 0 0 1 2 

2 vlans 2 0 0 2 4 

This output is taken after the mode is changed to rapid-PVST+: 

Access1#show spanning-tree vlan 10 

VLAN0010 

Spanning tree enabled protocol rstp 

Root ID Priority 24586 

Address 0015.63f6.b700 

Cost 3019 

Port 107 (FastEthernet3/0/1) 

Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec 

Bridge ID Priority 49162 (priority 49152 sys-id-ext 10) 

Address 000f.f794.3d00 

Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec 

Aging Time 300 

UplinkFast enabled but inactive in rapid-pvst mode 

Interface Role Sts Cost Prio.Nbr Type 

Fa3/0/1 Root FWD 3019 128.107 P2p 

Fa3/0/2 Altn BLK 3019 128.108 P2p 

Access1#show spanning-tree summary 

Switch is in rapid-pvst mode 

Root bridge for: none 

Extended system ID is enabled 

Portfast Default is disabled 

PortFast BPDU Guard Default is enabled 

Portfast BPDU Filter Default is disabled 

Loopguard Default is disabled 

EtherChannel misconfig guard is enabled 

UplinkFast is enabled but inactive in rapid-pvst mode 

BackboneFast is enabled but inactive in rapid-pvst mode 

Configured Pathcost method used is short 

Name Blocking Listening Learning Forwarding STP Active 

VLAN0010 1 0 0 1 2 

VLAN0020 1 0 0 1 2 

2 vlans 2 0 0 2 4 

You can see in the show spanning-tree summary command output that UplinkFast and BackboneFast are enabled, but are inactive in rapid-PVST mode. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/switches/catalyst-6500-series-switches/72836-rapidpvst-mig-config.html#upback1 


400-101 test question

Certified ccie 400-101 forum:

Q47. Refer to the exhibit. 


When the link between RtrB and RtrC goes down, multicast receivers stop receiving traffic from the source for multicast group 229.1.1.1.Which solution will resolve this? 

A. adding a static mroute on RtrB and RtrF 

B. adding a static unicast route on RtrB and RtrF 

C. creating a GRE tunnel between RtrB and RtrD 

D. enabling PIM sparse mode on both ends of the link between RtrB and RtrF 

Answer: D 

Explanation: 

For multicast traffic to flow, PIM must be enabled on all routers in the path of the multicast stream. 


Q48. What is the hop limit for an MLD message? 

A. 1 

B. 2 

C. 15 

D. 255 

Answer: A 

Explanation: 

MLD uses the Internet Control Message Protocol (ICMP) to carry its messages. All MLD messages are link-local with a hop limit of 1, and they all have the alert option set. The alert option implies an implementation of the hop-by-hop option header. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios-xml/ios/ipmulti_lsm/configuration/xe-3s/imc-lsm-xe-3s-book/ipv6-mcast-mld-xe.html 


Q49. Which two statements about the metric-style wide statement as it applies to route redistribution are true? (Choose two.) 

A. It is used in IS-IS. 

B. It is used in OSPF. 

C. It is used in EIGRP. 

D. It is used for accepting TLV. 

E. It is used in PIM for accepting mroutes. 

F. It is used for accepting external routes. 

Answer: A,D 

Explanation: 

To configure a router running IS-IS to generate and accept only new-style TLVs (TLV stands for type, length, and value object), use the metric-style wide command. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_0s/feature/guide/TE_1208S.html#wp49409 


Q50. A floating static route appears in the routing table of an interface even when the interface is unusable. 

Which action can you take to correct the problem? 

A. Remove the permanent option from the static route. 

B. Correct the administrative distance. 

C. Configure the floating static route to point to another route in the routing table. 

D. Correct the DHCP-provided route on the DHCP server. 

Answer: A