Guaranteed of 400-101 torrent materials and preparation labs for Cisco certification for IT engineers, Real Success Guaranteed with Updated 400-101 pdf dumps vce Materials. 100% PASS CCIE Routing and Switching (v5.0) exam Today!

2016 Jun 400-101 Study Guide Questions:

Q221. Which two options about PIM-DM are true? (Choose two.) 

A. PIM-DM initally floods multicast traffic throughout the network. 

B. In a PIM-DM network, routers that have no upstream neighbors prune back unwanted traffic. 

C. PIM-DM supports only shared trees. 

D. PIM-DM uses a pull model to deliver multicast traffic. 

E. PIM-DM cannot be used to build a shared distribution tree. 

Answer: A,E 


Q222. You are tasked with configuring a router on an OSPF domain to import routes from an EIGRP domain and summarize the routes to 192.168.64.0. 

Which statement configures the summarized route and provides equal-path route redundancy? 

A. area 32 range 192.168.64.0 255.255.192.0 cost 100 

B. area 32 range 192.168.64.0 255.255.63.0 cost 100 

C. area 32 range 192.168.64.0 255.255.64.0 cost 100 

D. area 32 range 192.168.64.0 255.255.192.0 multi-path 

Answer: A 

Explanation: 

area range 

To consolidate and summarize routes at an area boundary, use the area range command in router configuration mode. To disable this function, use the no form of this command. 

Syntax Description 

area-id 

Identifier of the area about which routes are to be summarized. It can be specified as either a decimal value or as an IP address. 

ip-address 

IP address. 

mask 

IP address mask. 

advertise 

(Optional) Sets the address range status to advertise and generates a Type 3 summary link-state advertisement (LSA). 

not-advertise 

(Optional) Sets the address range status to DoNotAdvertise. The Type 3 summary LSA is suppressed, and the component networks remain hidden from other networks. 

cost cost 

(Optional) Metric or cost for this summary route, which is used during OSPF SPF calculation to determine the shortest paths to the destination. The value can be 0 to 16777215. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/iproute/command/reference/fiprrp_r/1rfospf. html#wp1017596 


Q223. Which two statements describe characteristics of HDLC on Cisco routers? (Choose two.) 

A. It supports multiple Layer 3 protocols. 

B. It supports multiplexing. 

C. It supports only synchronous interfaces. 

D. It supports authentication. 

Answer: A,C 

Explanation: 

Cisco High-Level Data Link Controller (HDLC) is the Cisco proprietary protocol for sending data over synchronous serial links using HDLC. Cisco HDLC also provides a simple control protocol called Serial Line Address Resolution Protocol (SLARP) to maintain serial link keepalives. Cisco HDLC is the default for data encapsulation at Layer 2 (data link) of the Open System Interconnection (OSI) stack for efficient packet delineation and error control. The absence of a protocol type field in the HDLC header posed a problem for links that carried traffic from more than one Layer 3 protocol. Cisco, therefore, added an extra Type field to the HDLC header, creating a Cisco-specific version of HDLC. Cisco routers can support multiple network layer protocols on the same HDLC link. For example an HDLC link between two Cisco routers can forward both IPv4 and IPv6 packets because the Type field can identify which type of packet is carried inside each HDLC frame. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/routers/access/800/819/software/configuration/Guide/ 

819_SCG/6ser_conf.html#pgfId-1073734 


400-101 exam cram

Renew 400-101 exam:

Q224. With which ISs will an IS-IS Level 1 IS exchange routing information? 

A. Level 1 ISs 

B. Level 1 ISs in the same area 

C. Level 1 and Level 2 ISs 

D. Level 2 ISs 

Answer: B 

Explanation: 

IS-IS differs from OSPF in the way that "areas" are defined and routed between. IS-IS routers are designated as being: Level 1 (intra-area); Level 2 (inter area); or Level 1-2 (both). Level 2 routers are inter area routers that can only form relationships with other Level 2 routers. Routing information is exchanged between Level 1 routers and other Level 1 routers, and Level 2 routers only exchange information with other Level 2 routers. Level 1-2 routers exchange information with both levels and are used to connect the inter area routers with the intra area routers. 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/IS-IS 


Q225. By default, how does a GET VPN group member router handle traffic when it is unable to register to a key server? 

A. All traffic is queued until registration is successful or the queue is full. 

B. All traffic is forwarded through the router unencrypted. 

C. All traffic is forwarded through the router encrypted. 

D. All traffic through the router is dropped. 

Answer: B 

Explanation: 

In the basic GETVPN configuration, the traffic passing through group members will be sent in clear until it registers with the Key Server. This is because the crypto ACL is configured on the KS and GM will get that information only after the registration is successful. This means for a short period of time the traffic can go out unencrypted after a GM is booted up or the existing GETVPN session is cleared manually. This mode is called “fail open” and it is the default behavior. This behavior can be turned off by configuring “Fail Close” mode on the GMs. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/security/group-encrypted-transport-vpn/deployment_guide_c07_554713.html 


Q226. What is the main component of Unified MPLS? 

A. Multiple IGPs in the network are used, where the loopback IP addresses of the PE routers are aggregated on the area border routers. 

B. Confederations are used to provide scalability. 

C. The loopback prefixes from one IGP area are redistributed into BGP without changing the next hop. 

D. The ABR is a BGP route reflector and sets next-hop to self for all reflected routes. 

Answer: D 

Explanation: 

Since the core and aggregation parts of the network are integrated and end-to-end LSPs are provided, the Unified MPLS solution is also referred to as "Seamless MPLS." New technologies or protocols are not used here, only MPLS, Label Distribution Protocol (LDP), IGP, and BGP. Since you do not want to distribute the loopback prefixes of the PE routers from one part of the network into another part, you need to carry the prefixes in BGP. The Internal Border Gateway Protocol (iBGP) is used in one network, so the next hop address of the prefixes is the loopback prefixes of the PE routers, which is not known by the IGP in the other parts of the network. This means that the next hop address cannot be used to recurse to an IGP prefix. The trick is to make the ABR routers Route Reflectors (RR) and set the next hop to self, even for the reflected iBGP prefixes. In order for this to work, a new knob is needed. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/multiprotocol-label-switching-mpls/mpls/116127-configure-technology-00.html 


400-101 answers

Refined ccie 400-101 study guide:

Q227. Which two BGP path attributes are visible in Wireshark? (Choose two.) 

A. weight 

B. AS path 

C. local preference 

D. route maps 

Answer: B,C 


Q228. Which three actions are required when configuring NAT-PT? (Choose three.) 

A. Enable NAT-PT globally. 

B. Specify an IPv4-to-IPv6 translation. 

C. Specify an IPv6-to-IPv4 translation. 

D. Specify a ::/96 prefix that will map to an IPv4 address. 

E. Specify a ::/48 prefix that will map to a MAC address. 

F. Specify a ::/32 prefix that will map to an IPv6 address. 

Answer: B,C,D 

Explanation: 

The detailed steps on configuring NAY-PT is found at the reference link below: 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/ipv6/configuration/guide/12_4t/ipv6_12_4t_book/i p6-nat_trnsln.html 


Q229. DRAG DROP 

Drag each GETVPN component on the left to its function on the right. 


Answer: 



Q230. DRAG DROP 

Drag and drop the NetFlow Export feature on the left to the NetFlow version that first supported it on the right. 


Answer: