It is impossible to pass Cisco 400-101 exam without any help in the short term. Come to Exambible soon and find the most advanced, correct and guaranteed Cisco 400-101 practice questions. You will get a surprising result by our Up to the minute CCIE Routing and Switching (v5.0) practice guides.

2017 Mar 400-101 simulations

Q11. Which two statements are true about OTV? (Choose two.) 

A. It relies on flooding to propagate MAC address reachability information. 

B. It uses a full mesh of point-to-multipoint tunnels to prevent head-end replication of multicast traffic. 

C. It can work over any transport that can forward IP packets. 

D. It supports automatic detection of multihoming. 

Answer: C,D 

Explanation: 

The overlay nature of OTV allows it to work over any transport as long as this transport can forward IP packets. Any optimizations performed for IP in the transport will benefit the OTV encapsulated traffic. As part of the OTV control protocol, automatic detection of multihoming is included. This feature enables the multihoming of sites without requiring additional configuration or protocols 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/switches/nexus-7000-series-switches/white_paper_c11-574984.html 


Q12. Which two statements best describes the difference between active mode monitoring and passive mode monitoring? (Choose two.) 

A. Active mode monitoring is the act of Cisco PfR gathering information on user packets assembled into flows by NetFlow. 

B. Active mode monitoring uses IP SLA probes for obtaining performance characteristics of the current exit WAN link. 

C. Passive mode monitoring uses IP SLA to generate probes for the purpose of obtaining information regarding the characteristics of the WAN links. 

D. Passive mode monitoring uses NetFlow for obtaining performance characteristics of the exit WAN links. 

Answer: B,D 


Q13. Refer to the exhibit. 

R2 is configured as the R1 neighbor in area 51, but R2 fails to receive the configured summary route. Which action can you take to correct the problem? 

A. Replace the summary-address command with the area-range command. 

B. Configure a summary address under R1interface GigabitEthernet0/0. 

C. Configure a summary address under R1 interface GigabitEthernet1/0. 

D. Configure the no discard-route command in the OSPF process of R1. 

E. Configure ip ospf network broadcast under the Loopback0 interface of R1. 

Answer:


Q14. Which three statements about EIGRP and BFD are true? (Choose three.) 

A. BFD is independent of the routing protocol, so it can be used as a generic failure detection mechanism for EIGRP. 

B. Some parts of BFD can be distributed to the data plane, so it can be less CPU-intensive than reduced timers, which exist wholly at the control plane. 

C. Reduced EIGRP timers have an absolute minimum detection timer of 1-2 seconds; BFD can provide sub-second failure detection. 

D. BFD is tied to specific routing protocols and can be used for generic fault detection for the OSPF, EIGRP, and BGP routing protocols. 

E. BFD is dependent on the EIGRP routing protocol, so it can be used as a specific failure detection mechanism. 

F. BFD resides on the control plane, so it is less CPU-intensive than if it resided on the data plane. 

Answer: A,B,C 

Explanation: 

There are several advantages to implementing BFD over reduced timer mechanisms for routing protocols: 

. Although reducing the EIGRP, IS-IS, and OSPF timers can result in minimum detection timer of one to two seconds, BFD can provide failure detection in less than one second. 

. Because BFD is not tied to any particular routing protocol, it can be used as a generic and consistent failure detection mechanism for EIGRP, IS-IS, and OSPF. 

. Because some parts of BFD can be distributed to the data plane, it can be less CPU-intensive than the reduced EIGRP, IS-IS, and OSPF timers, which exist wholly at the control plane. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_0s/feature/guide/fs_bfd.html 


Q15. Which two statements about IOS and IOS XE are true? (Choose two.) 

A. IOS XE can upgrade and restart applications independently of IOS. 

B. Only IOS uses the FFM to provide separation between the control plane and the data plane. 

C. IOS XE provides improved functionality and an enhanced UI. 

D. Only IOS runs as a single daemon within the Linux OS. 

E. IOS XE provides additional system functions that run as multiple separate processes in the OS. 

Answer: A,E 


Down to date 400-101 training:

Q16. Which data plane protocol does EIGRP Over the Top use? 

A. MPLS 

B. GRE 

C. LISP 

D. IP-in-IP 

Answer:

Explanation: 

The EIGRP Over the Top solution can be used to ensure connectivity between disparate Enhanced Interior Gateway Routing Protocol (EIGRP) sites. This feature uses EIGRP on the control plane and Locator ID Separation Protocol (LISP) encapsulation on the data plane to route traffic across the underlying WAN architecture. EIGRP is used to distribute routes between customer edge (CE) devices within the network, and the traffic forwarded across the WAN architecture is LISP encapsulated. Therefore, to connect disparate EIGRP sites, you must configure the neighbor command with LISP encapsulation on every CE in the network. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios-xml/ios/iproute_eigrp/configuration/xe-3s/ire-xe-3s-book/ire-eigrp-over-the-top.html 


Q17. In the DiffServ model, which class represents the lowest priority with the lowest drop probability? 

A. AF11 

B. AF13 

C. AF41 

D. AF43 

Answer:

Explanation: 

Assured Forwarding (AF) Behavior Group 

Class 1 

Class 2 

Class 3 

Class 4 

Low Drop 

AF11 (DSCP 10) 

AF21 (DSCP 18) 

AF31 (DSCP 26) 

AF41 (DSCP 34) 

Med Drop 

AF12 (DSCP 12) 

AF22 (DSCP 20) 

AF32 (DSCP 28) 

AF42 (DSCP 36) 

High Drop 

AF13 (DSCP 14) 

AF23 (DSCP 22) 

AF33 (DSCP 30) 

AF43 (DSCP 38) 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/Differentiated_services 


Q18. Refer to the exhibit. 

Routers R1, R2, and R3 are configured as shown, and traffic from R2 fails to reach 172.29.168.3. 

Which action can you take to correct the problem? 

A. Correct the static route on R1. 

B. Correct the default route on R2. 

C. Edit the EIGRP configuration of R3 to enable auto-summary. 

D. Correct the network statement for 172.29.168.3 on R3. 

Answer:

Explanation: 

On R1 we see there is a wrongly configured static route: ip route 172.29.168.3 255.255.255.255 172.17.17.2. It should be ip route 172.29.168.3 255.255.255.255 10.17.12.3. 


Q19. DRAG DROP 

Drag and drop the IPv6 prefix on the left to the correct address type on the right. 

Answer: 


Q20. Refer to the exhibit. 

Your network is suffering excessive output drops. Which two actions can you take to resolve the problem? (Choose two.) 

A. Install a switch with larger buffers. 

B. Configure a different queue set. 

C. Reconfigure the switch buffers. 

D. Configure the server application to use TCP. 

E. Update the server operating system. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Installing a switch with larger buffers and correctly configuring the buffers can solve output queue problems. 

For each queue we need to configure the assigned buffers. The buffer is like the ‘storage’ space for the interface and we have to divide it among the different queues. This is how to do it: 

mls qos queue-set output <queue set> buffers Q1 Q2 Q3 Q4 

In this example, there is nothing hitting queue 2 or queue 3 so they are not being utilized.