Proper study guides for Most recent Cisco CCIE Routing and Switching (v5.0) certified begins with Cisco ccie 400 101 preparation products which designed to deliver the Certified ccie 400 101 questions by making you pass the ccie 400 101 dumps test at your first time. Try the free 400 101 dumps demo right now.

Q421. Which two options are two characteristics of the HSRPv6 protocol? (Choose two.) 

A. It uses virtual MAC addresses 0005.73a0.0000 through 0005.73a0.0fff. 

B. It uses UDP port number 2029. 

C. It uses virtual MAC addresses 0005.73a0.0000 through 0005.73a0.ffff. 

D. It uses UDP port number 2920. 

E. If a link local IPv6 address is used, it must have a prefix. 

Answer: A,B 

Explanation: 

HSRP IPv6 Virtual MAC Address Range 

HSRP IPv6 uses a different virtual MAC address block than does HSRP for IP: 0005.73A0.0000 through 0005.73A0.0FFF (4096 addresses) 

HSRP IPv6 UDP Port Number 

Port number 2029 has been assigned to HSRP IPv6. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios-xml/ios/ipapp_fhrp/configuration/15-sy/fhp-15-sy-book/HSRP-for-IPv6.html 


Q422. Refer to the exhibit. 

Which BGP feature is being used? 

A. fast session deactivation 

B. graceful restart 

C. PIC 

D. graceful shutdown 

Answer:


Q423. Refer to the exhibit. 

When the link between RtrB and RtrC goes down, multicast receivers stop receiving traffic from the source for multicast group 229.1.1.1.Which solution will resolve this? 

A. adding a static mroute on RtrB and RtrF 

B. adding a static unicast route on RtrB and RtrF 

C. creating a GRE tunnel between RtrB and RtrD 

D. enabling PIM sparse mode on both ends of the link between RtrB and RtrF 

Answer:

Explanation: 

For multicast traffic to flow, PIM must be enabled on all routers in the path of the multicast stream. 


Q424. DRAG DROP 

Drag and drop the LACP elements on the left into the correct priority order in the hot-standby port-selection process on the right. 

Answer: 


Q425. Refer to the exhibit. 

Why is the OSPF state in 2WAY/DROTHER? 

A. This is the expected output when the interface Ethernet0/0 of R1 is configured with OSPF Priority 0. 

B. There is a duplicate router ID. 

C. There is an MTU mismatch. 

D. There is an OSPF timer (hello/dead) mismatch. 

E. This is the expected output when R1 is the DR. 

Answer:

Explanation: 

Sometimes it is desirable for a router to be configured so that it is not eligible to become the DR or BDR. You can do this by setting the OSPF priority to zero with the ip ospf priority priority# interface subcommand. If two OSPF neighbors both have their OSPF interface priority set to zero, they establish two-way adjacency instead of full adjacency. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/open-shortest-path-first-ospf/13683-11.html 


Q426. Which IPv6 prefix is used for 6to4 tunnel addresses? 

A. 2001::/23 

B. 2002::/16 

C. 3ffe::/16 

D. 5f00::/8 

E. 2001::/32 

Answer:

Explanation: 

6to4 works by taking advantage of a reserved IPv6 prefix, 2002::/16. A 6to4 tunnel interface automatically converts the 32 bits in its IPv6 address following this prefix to a global unicast IPv4 address for transport across an IPv4 network such as the public Internet. 

Reference: http://packetlife.net/blog/2010/mar/15/6to4-ipv6-tunneling/ 


Q427. Which option describes how a VTPv3 device responds when it detects a VTPv2 device on a trunk port? 

A. It sends VTPv3 packets only. 

B. It sends VTPv2 packets only. 

C. It sends VTPv3 and VTPv2 packets. 

D. It sends a special packet that contains VTPv3 and VTPv2 packet information. 

Answer:

Explanation: 

When a VTP version 3 device on a trunk port receives messages from a VTP version 2 device, the VTP version 3 device sends a scaled-down version of the VLAN database on that particular trunk in a VTP version 2 format. A VTP version 3 device does not send out VTP version 2-formatted packets on a trunk port unless it first receives VTP version 2 packets on that trunk. If the VTP version 3 device does not receive VTP version 2 packets for an interval of time on the trunk port, the VTP version 3 device stops transmitting VTP version 2 packets on that trunk port. Even when a VTP version 3 device detects a VTP version 2 device on a trunk port, the VTP version 3 device continues to send VTP version 3 packets in addition to VTP version 3 device 2 packets, to allow two kinds of neighbors to coexist on the trunk. VTP version 3 sends VTP version 3 and VTP version 2 updates on VTP version 2-detected trunks. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/12-2SX/configuration/guide/book/vtp.html 


Q428. Refer to the exhibit. 

Why is R2 unable to ping the loopback interface of R4? 

A. The local preference is too high. 

B. The weight is too low. 

C. The next hop is not reachable from R2. 

D. The route originated from within the same AS. 

Answer:

Explanation: 

Before a BGP speaker installs a route to a network in the main IP routing table, the router must know how to reach the next hop that is used to get to that network. Route reachability is verified by searching for a route to the next hop in the main IP routing table. Unlike IGP routing protocols, such as EIGRP and OSPF, which assume that a route is reachable if they learned it through a valid adjacency, BGP does not install routes that it cannot verify as reachable. If a route to the next hop for a BGP network is found in the main IP routing table, BGP assumes that the network is reachable, and that the particular BGP route might be stored in the main IP routing table. If the router receives a route to a network that is not reachable, that route continues to be stored in the incoming BGP table, adj-RIB-In, and might be seen using the show ip bgp command, but is not placed in the main IP routing table. 

Reference: https://www.informit.com/library/content.aspx?b=CCIE_Practical_Studies_II&seqNum=75 


Q429. Which two services are used to transport Layer 2 frames across a packet-switched network? (Choose two.) 

A. Frame Relay 

B. ATM 

C. AToM 

D. L2TPv3 

Answer: C,D 

Explanation: 

Both AToM and L2TPv3 have the common objective of transmitting packet switched traffic of L2 frames (Frame Relay, ATM, and Ethernet) across a packet-switched network. 

Reference: Layer 2 VPN Architectures - Google Books Result Wei Luo, Carlos Pignataro, Anthony Chan 

https://books.google.com/books?isbn=0132796864 


Q430. Which two statements about the default behavior of IS-IS are true? (Choose two.) 

A. The default IS-IS router type is L1/L2. 

B. The default IS-IS metric type is wide. 

C. The default IS-IS interface circuit type is L1/L2. 

D. By default, two IS-IS routers must use the same hello interval and hold timer in order to become neighbors. 

Answer: A,C